Sursøte grønnsaker – sprø og syrlige – 2.5 g Karb pr 100 g 🥒🥕

OPPSKRIFT – HJEMMELAGET – LAVKARBO – lav FODMAP

En frisk og syrlig miks av sprø grønnsaker som passer perfekt som tilbehør til asiatiske retter – eller som en liten smakfull snack. Denne oppskriften er lavkarbo, lav FODMAP og helt uten kornprodukter.


🧂 Ingrediensliste


🔧 Fremgangsmåte

  1. Skjær alle grønnsakene i små terninger.
  2. Legg grønnsakene i en bolle og tilsett riseddik.
  3. Fyll opp med vann til det dekker grønnsakene. Ønskes en syrligere smak, tilsett litt ekstra riseddik.
  4. Sett på lokk og oppbevar i kjøleskap i minst 1 time – og opptil 3 måneder.
  5. Bruk som tilbehør til middagsretter eller som frisk topping til salater.

🔪 Anbefalt kjøkkenutstyr

skjærefjøl

kniv

beholder

🌍 Opprinnelsesland

Thailand 🇹🇭

💡 Tips til servering eller variasjon

Serveringstips

Passer perfekt til rosastekt andebryst

Kombiner med smørdampet kål

Variasjonsforslag

Tilsett litt sitrongress for ekstra aroma

Riv inn frisk ingefær for en asiatisk vri

Lagringstips

Holder seg i kjøleskap i opptil 3 måneder i tett glassbeholder

🧠 Metadata

Tilberedningstid: 10 minutter

Antall porsjoner: 4

Holdbarhet: 3 måneder i kjøleskap

• Fri for: gluten, laktose, nøtter

Passer til: lavkarbo, keto, vegetarisk, vegansk

🗂️ Kategorisering

Grønnsaksretter

Næringsinnhold per 100 g, Sursøte grønnsaker

  • Spiselig del: 100 %
  • Vann: 93 g
  • Kilojoule: 88 kJ
  • Kilokalorier: 21 kcal
  • Fett: 0.1 g
    • Mettede fettsyrer: 0 g
    • Trans-umettede fettsyrer: 0 g
    • Cis-enumettede fettsyrer: 0 g
    • Cis-flerumettede fettsyrer: 0 g
    • Omega-3: 0 g
    • Omega-6: 0 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Karbohydrat uten kostfiber: 2.5 g
    • Sukrose: 0.8 g
    • Glukose: 0.9 g
    • Fruktose: 0.8 g
    • Laktose: 0 g
    • Maltose: 0 g
    • Galaktose: 0 g
    • Stivelse: 0 g
  • Kostfiber: 0.8 g
  • Protein: 0.4 g
  • Salt: 0.01 g
  • Vitamin A: 0.3 mg-RE
    • Retinol: 0 mg
    • Beta-karoten: 0.3 mg
  • Vitamin D: 0 mg
  • Vitamin E: 0.2 mg-ATE
  • Tiamin: 0.02 mg
  • Riboflavin: 0.02 mg
  • Niacin: 0.3 mg
  • Vitamin B6: 0.05 mg
  • Folat: 15 µg
  • Vitamin B12: 0 mg
  • Vitamin C: 4.4 mg
  • Kalsium: 23 mg
  • Jern: 0.3 mg
  • Natrium: 5 mg
  • Kalium: 138 mg
  • Magnesium: 8 mg
  • Sink: 0.2 mg
  • Selen: 0.3 µg
  • Kopper: 0.03 mg
  • Fosfor: 20 mg
  • Jod: 1 µg

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.