Høyrygg – Fersk suppe




  • 1 kg høyrygg
  • 2 liter vann
  • 100 g kålrot
  • 100 g kål
  • 100 g persillerot
  • 1 stk nepe
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk purre, bare det grønne
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 1 ss hele pepperkorn
  • 1 ts salt


  1. Kok opp høyrygg i vann og la det syde i ca 2 timer
  2. Ta opp kjøttet og la det hvile
  3. Kutt grønnsaker i passende biter
  4. Tilsett alle ingrediensene (men ikke kjøttet) i kraften
  5. Kok opp, og la det syde en 1/2 time
  6. Tilsett oppskjæret kjøtt, og server



Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.