OPPSKRIFT – HJEMMELAGET – LAVKARBO – lav FODMAP
Disse knekkebrødene er sprø, smakfulle og fulle av fiber. Perfekte som frokost, snacks eller til ostefatet. Med olivenolje og rosmarin får du en ekstra aromatisk opplevelse – helt uten korn og gluten.

🧂 Ingrediensliste
- 100 g solsikkefrø
- 50 g sesamfrø
- 30 g linfrø
- 15 g fiberhusk
- ½ ts (ca. 2.5 g) salt
- 2.5 dl (ca. 250 g) vann
- 1 ss (ca. 10 g) olivenolje

🔧 Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 160 °C.
- Bland alle frø, fiberhusk og salt i en bolle.
- Tilsett vann og olivenolje, rør godt og la stå i 10 minutter.
- Fordel røren tynt på bakepapir med slikkepott.
- Strø flaksalt og rosmarin på toppen.
- Stek i 20 minutter, ta ut og skjær i ruter med pizzaskjærer.
- Stek videre i 40 minutter til sprø.
- Avkjøl på rist og oppbevar i tett beholder.

🔪 Anbefalt kjøkkenutstyr
bolle
slikkepott
stekebrett
bakepapir
pizzaskjærer
stekeovn
🌍 Opprinnelsesland
Norge 🇳🇴
💡 Tips til servering eller variasjon
Serveringstips
Passer perfekt med smør og ost
Kan brukes som snacks med dip
Variasjonsforslag
Bytt ut sesamfrø med valmuefrø
Tilsett tørket oregano eller chili for ekstra smak
Lagringstips
Oppbevares i lufttett beholder. Holder seg sprø i 2 uker.
🧠 Metadata
Tilberedningstid: 70 minutter
Antall porsjoner: ca 25 knekkebrød
Holdbarhet: 2 uker i lufttett beholder
• Fri for: gluten, laktose, korn
Passer til: lavkarbo, keto, paleo
🗂️ Kategorisering
Basisoppskrifter
Næringsinnhold per 100 g, knekkebrød lavkarbo
- Spiselig del: 100 %
- Vann: 60 g
- Kilojoule: 1400 kJ
- Kilokalorier: 335 kcal
- Fett: 28 g
- Mettede fettsyrer: 3.5 g
- Trans-umettede fettsyrer: 0 g
- Cis-enumettede fettsyrer: 9 g
- Cis-flerumettede fettsyrer: 13 g
- Omega-3: 0.9 g
- Omega-6: 12 g
- Kolesterol: 0 mg
- Karbohydrat uten kostfiber: 4.5 g
- Sukrose: 0 g
- Glukose: 0.5 g
- Fruktose: 0.5 g
- Laktose: 0 g
- Maltose: 0 g
- Galaktose: 0 g
- Stivelse: 0 g
- Kostfiber: 18 g
- Protein: 13 g
- Salt: 0.5 g
- Vitamin A: 8 µg-RE
- Retinol: 0 µg
- Beta-karoten: 50 µg
- Vitamin D: 0 µg
- Vitamin E: 9 mg-ATE
- Tiamin: 0.4 mg
- Riboflavin: 0.2 mg
- Niacin: 1.8 mg
- Vitamin B6: 0.3 mg
- Folat: 45 µg
- Vitamin B12: 0 µg
- Vitamin C: 1 mg
- Kalsium: 180 mg
- Jern: 4.5 mg
- Natrium: 180 mg
- Kalium: 450 mg
- Magnesium: 90 mg
- Sink: 2.5 mg
- Selen: 9 µg
- Kopper: 0.4 mg
- Fosfor: 280 mg
- Jod: 0 µg
Kilde: Matvaretabellen og USDA
