
Kjørvel har en persilleaktig smak og en duft som minner om anis. Den brukes finhakket, enten alene eller sammen med andre krydderurter til salater, grønne sauser og til kjørvelsuppe.
Norsk kjørvel selges vanligvis i potte, men avkåret og pakket kan også skaffes. Det forekommer nesten ikke import. I likhet med mange andre krydderurter, bør den tilsettes like før servering.
Næringsinnhold pr 100 g
Spiselig del: 100 %
Vann: 83.0 g
Kilojoule: 295 kJ
Kilokalorier: 71 kcal
Fett: 1.2 g
Mettede fettsyrer: 0.3 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0 g
Omega-3: 0.07 g
Omega-6: 0.3 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 7.4 g
Kostfiber: 3.9 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 1.5 g
Salt: 0 g
Vitamin A: 5850 IU
Retinol: 0 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 0.43 mg
Tiamin: 0.07 mg
Riboflavin: 0.1 mg
Niacin: 1.3 mg
Vitamin B6: 0.17 mg
Folat: 170 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C: 50 mg
Kalsium: 134 mg
Jern: 3.1 mg
Natrium: 83 mg
Kalium: 474 mg
Magnesium: 50 mg
Sink: 1.1 mg
Selen: 0.9 µg
Kopper: 0.13 mg
Fosfor: 58 mg
Jod: 0 µg
Kilder: Aprifel og Fitaudit
