Lavendel, rå (0,2)

De fleste forbinder lavendel med små duftposer innimellom mormors håndklær, såpe, parfyme eller som duft i andre sammenhenger. Den er mindre kjent som krydder i mat, men særlig søreuropeerne bruker lavendelbladene (ikke blomsten) i matlagingen.

Lavendel har en sterkt aromatisk smak og er noe bitter. Lavendel brukes – forruten som diverse godlukt – også i marmelader, syltetøy, krydder, desserter og te.

Næringsinnhold pr 100 g

Spiselig del: 100 %
Vann: 89.27 g
Kilojoule: 49 kJ
Kilokalorier: 12 kcal
Fett: 0.49 g
Mettede fettsyrer: 0.039 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0.021 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0.316 g
Omega-3: 0.316 g
Omega-6: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 0.2 g
Kostfiber: 0.2 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 0.09 g
Salt: 0 g
Vitamin A: 0 IU
Retinol: 0 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 0 mg
Tiamin: 0 mg
Riboflavin: 0 mg
Niacin: 0 mg
Vitamin B6: 0 mg
Folat: 0 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C: 0 mg
Kalsium: 12 mg
Jern: 0.9 mg
Natrium: 4 mg
Kalium: 0 mg
Magnesium: 3 mg
Sink: 0.07 mg
Selen: 0 µg
Kopper: 0.03 mg
Fosfor: 2 mg
Jod: 0 µg

Kilder: Food Gardening Network og Medical News Today

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.