
De fleste forbinder lavendel med små duftposer innimellom mormors håndklær, såpe, parfyme eller som duft i andre sammenhenger. Den er mindre kjent som krydder i mat, men særlig søreuropeerne bruker lavendelbladene (ikke blomsten) i matlagingen.
Lavendel har en sterkt aromatisk smak og er noe bitter. Lavendel brukes – forruten som diverse godlukt – også i marmelader, syltetøy, krydder, desserter og te.
Næringsinnhold pr 100 g
Spiselig del: 100 %
Vann: 89.27 g
Kilojoule: 49 kJ
Kilokalorier: 12 kcal
Fett: 0.49 g
Mettede fettsyrer: 0.039 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0.021 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0.316 g
Omega-3: 0.316 g
Omega-6: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 0.2 g
Kostfiber: 0.2 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 0.09 g
Salt: 0 g
Vitamin A: 0 IU
Retinol: 0 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 0 mg
Tiamin: 0 mg
Riboflavin: 0 mg
Niacin: 0 mg
Vitamin B6: 0 mg
Folat: 0 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C: 0 mg
Kalsium: 12 mg
Jern: 0.9 mg
Natrium: 4 mg
Kalium: 0 mg
Magnesium: 3 mg
Sink: 0.07 mg
Selen: 0 µg
Kopper: 0.03 mg
Fosfor: 2 mg
Jod: 0 µg
Kilder: Food Gardening Network og Medical News Today
