Salvie, rå (4,1)

Salvie har en lett bitter, kraftig krydret smak. Det er de unge, grågrønne bladene som brukes som krydderurt. Salvie kan tørkes og selges avskåret eller i potter, hovedsakelig norsk produksjon. Salvie brukes gjerne sammen med andre krydderurter i fisk- og kjøttretter, farseretter, til stuffing av fugl og til urtete.

Næringsinnhold pr 100 g

Spiselig del: 100 %
Vann: 85.0 g
Kilojoule: 177 kJ
Kilokalorier: 43 kcal
Fett: 1.64 g
Mettede fettsyrer: 0.45 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0.03 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0.93 g
Omega-3: 0.93 g
Omega-6: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 4.09 g
Kostfiber: 4.3 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 3.0 g
Salt: 0 g
Vitamin A: 1701 IU
Retinol: 0 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 18 mg
Tiamin: 0.18 mg
Riboflavin: 0.53 mg
Niacin: 4.6 mg
Vitamin B6: 1.04 mg
Folat: 237 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C: 2.3 mg
Kalsium: 1597 mg
Jern: 37 mg
Natrium: 25 mg
Kalium: 1260 mg
Magnesium: 270 mg
Sink: 2.7 mg
Selen: 4.5 µg
Kopper: 0.63 mg
Fosfor: 148 mg
Jod: 0 µg

Kilder: Healthlie og Medical News Today

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.