
Salvie har en lett bitter, kraftig krydret smak. Det er de unge, grågrønne bladene som brukes som krydderurt. Salvie kan tørkes og selges avskåret eller i potter, hovedsakelig norsk produksjon. Salvie brukes gjerne sammen med andre krydderurter i fisk- og kjøttretter, farseretter, til stuffing av fugl og til urtete.
Næringsinnhold pr 100 g
Spiselig del: 100 %
Vann: 85.0 g
Kilojoule: 177 kJ
Kilokalorier: 43 kcal
Fett: 1.64 g
Mettede fettsyrer: 0.45 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 0.03 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 0.93 g
Omega-3: 0.93 g
Omega-6: 0 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 4.09 g
Kostfiber: 4.3 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 3.0 g
Salt: 0 g
Vitamin A: 1701 IU
Retinol: 0 µg
Beta-karoten: 0 µg
Vitamin D: 0 µg
Vitamin E: 18 mg
Tiamin: 0.18 mg
Riboflavin: 0.53 mg
Niacin: 4.6 mg
Vitamin B6: 1.04 mg
Folat: 237 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C: 2.3 mg
Kalsium: 1597 mg
Jern: 37 mg
Natrium: 25 mg
Kalium: 1260 mg
Magnesium: 270 mg
Sink: 2.7 mg
Selen: 4.5 µg
Kopper: 0.63 mg
Fosfor: 148 mg
Jod: 0 µg
Kilder: Healthlie og Medical News Today
