Hodesalat (1,5)

Vanlig hodesalat danner et fast hode med noe løsere blader ytterst. Fargen er jevnt lys grønn, bladene er tynne og runde i kantene.

Smaken er mild og nøytral og den egner seg spesielt godt til å pynte med, både på smørbrød og ved servering av varme og kalde retter. Vanlig hodesalat var tidligere nesten enerådende på markedet, men har måttet vike plass for andre og mer sprø varianter.

Næringsinnhold pr 100 g, Hodesalat

  • Spiselig del: 92 %
  • Vann: 96 g
  • Kilojoule: 51 kJ
  • Kilokalorier: 12 kcal
  • Fett: 0,1 g
    • Mettede fettsyrer: 0 g
    • Trans-umettede fettsyrer: 0 g
    • Cis-enumettede fettsyrer: 0 g
    • Cis-flerumettede fettsyrer: 0,1 g
    • Omega-3: 0 g
    • Omega-6: 0 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Karbohydrat uten kostfiber: 1,5 g
    • Kostfiber: 1,1 g
    • Sukrose: 0 g
    • Glukose: 0,7 g
    • Fruktose: 0,8 g
    • Laktose: 0 g
    • Maltose: 0 g
    • Galaktose: 0 g
    • Stivelse: 0 g
  • Protein: 0,8 g
  • Salt: 0 g
  • Vitamin A: 224 mikrogram-RE
    • Retinol: 0 mikrogram
    • Beta-karoten: 2240 mikrogram
  • Vitamin D: 0 mikrogram
  • Vitamin E: 0,2 mg-ATE
  • Tiamin: 0,05 mg
  • Riboflavin: 0,02 mg
  • Niacin: 0,2 mg
  • Vitamin B6: 0,04 mg
  • Folat: 36 mikrogram
  • Vitamin B12: 0 mikrogram
  • Vitamin C: 4 mg
  • Kalsium: 18 mg
  • Jern: 0,4 mg
  • Natrium: 2 mg
  • Kalium: 179 mg
  • Magnesium: 7 mg
  • Sink: 0,2 mg
  • Selen: 0 mikrogram
  • Kopper: 0,03 mg
  • Fosfor: 21 mg
  • Jod: 0 mikrogram

Kilde: U.S. Department of Agriculture 2023.

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.