
Rød chili er den mest vanlige varianten som finnes på markedet. Styrken er medium. Lengden vil variere noe etter sesong, men er på ca 10-15 cm.
BRUKSOMRÅDE
Før bruk fjernes chiliens stilk og frø og deretter kan den kuttes i tynne skiver som kan brukes rå i gryter, fylles, stekes lett eller forvelles til bruk i mange typer meksikanske eller italienske retter. Chili kan gjerne brukes til taco eller på pizza, men husk at det har en sterk nesten brennende smak. Den kan også brukes som krydder og tas hele med i gryteretter.
LAGRING
Holdbarheten vil variere noe mellom de ulike slagene. Grønn chili holder seg normalt noe bedre enn rød.
Næringsinnhold pr 100 g, Chili, Rød, rå
- Spiselig del: 73 %
- Vann: 91 g
- Kilojoule: 149 kJ
- Kilokalorier: 35 kcal
- Fett: 0,4 g
- Mettede fettsyrer: 0 g
- Trans-umettede fettsyrer: 0 g
- Cis-enumettede fettsyrer: 0 g
- Cis-flerumettede fettsyrer: 0,2 g
- Omega-3: 0,01 g
- Omega-6: 0,15 g
- Kolestero: 0 mg
- Karbohydrat uten kostfiber: 5,3 g
- Kostfiber: 2 g
- Sukrose: – g
- Glukose: – g
- Fruktose: – g
- Laktose: – g
- Maltose: – g
- Galaktose: – g
- Stivelse: 0 g
- Protein: 1,9 g
- Salt: 0 g
- Vitamin A: 45 mikrogram-RE
- Retinol: 0 mikrogram
- Beta-karoten: 534 mikrogram
- Vitamin D: 0 mikrogram
- Vitamin E: 0,7 mg-ATE
- Tiamin: 0,07 mg
- Riboflavin: 0,08 mg
- Niacin: 1,2 mg
- Vitamin: B6 0,5 mg
- Folat: 23 mikro gram
- Vitamin B12: 0 mikrogram
- Vitamin C: 144 mg
- Kalsium: 14 mg
- Jern: 1 mg
- Natrium: 9 mg
- Kalium: 322 mg
- Magnesium: 23 mg
- Sink: 0,3 mg
- Selen: 1 mikrogram
- Kopper: 0,13 mg
- Fosfor: 43 mg
- Jod: 0 mikrogram
- Kilde: Matvaretabellen 2023 og U.S. Department of agriculture 2023
