Reker – Enkel rekesuppe




  • Skall fra 500 g reker
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 dl cognac
  • 1 liter vann
  • 1/2 ss hvitvinseddik
  • 2 dl Oatly iMat / kokosmelk, eller annen vegan melk
  • 1 krm salt
  • 1 krm pepper

  1. Stek rekene i olivenolje på høy varme
  2. Ta i cognac og tenn på
  3. Rør til flammene gir seg
  4. Hell på vann og hvitvinseddik
  5. Kok i 20 minutter
  6. sil av rekeskallene og behold vesken
  7. Reduser vesken, jo mer du reduserer, jo mer konsentrert smak, men mindre suppe.
  8. Bland kraften med vegansk melk
  9. Salt og pepper
  10. Server

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.