OPPSKRIFT – HJEMMELAGET – LAVKARBO – lav FODMAP

- 500 g okselever
- 500 g lammekjøttdeig
- 100 g klaret smør
- 1 ts alhånde malt
- 1 ts muskat malt
- 1 ts korianderfrø malt
- 3 eggeplommer
- 1 dl kokosmelk
- 2 ss cognac

- Sett ovnen på 180°C
- Sett et stekebrett i ovnen og fyll på med vann til vannbad
- Kjør lever og lammekjøttdeig til en fin masse i en kjøkkenmaskin
- smelt klaret smør og kjør det inn i deigen
- Tilsett resten og kjør alt til en jevn masse
- Fyll en silikonbrødform med leverposteideigen
- Sett i vannbad på 180°C i en time
- ta ut og kjøl ned i 15 minutter
Næringsinnhold pr 100 g, Leverpostei, lam (hjemmelaget)
- Spiselig del: 100 %
- Vann: 50 g
- Kilojoule: 1200 kJ
- Kilokalorier: 290 kcal
- Fett: 25 g
- Mettede fettsyrer: 10 g
- Trans-umettede fettsyrer: 0 g
- Cis-enumettede fettsyrer: 10 g
- Cis-flerumettede fettsyrer: 5 g
- Omega-3: 0.5 g
- Omega-6: 4.5 g
- Kolesterol: 200 mg
- Karbohydrat uten kostfiber: 2 g
- Kostfiber: 0 g
- Sukrose: 0 g
- Glukose: 0 g
- Fruktose: 0 g
- Laktose: 0 g
- Maltose: 0 g
- Galaktose: 0 g
- Stivelse: 0 g
- Protein: 15 g
- Salt: 1 g
- Vitamin A: 8000 mikrogram-RE
- Retinol: 8000 mikrogram
- Beta-karoten: 0 mikrogram
- Vitamin D: 1 mikrogram
- Vitamin E: 2 mg-ATE
- Tiamin: 0.2 mg
- Riboflavin: 1.5 mg
- Niacin: 10 mg
- Vitamin B6: 0.5 mg
- Folat: 100 mikrogram
- Vitamin B12: 10 mikrogram
- Vitamin C: 2 mg
- Kalsium: 20 mg
- Jern: 6 mg
- Natrium: 400 mg
- Kalium: 300 mg
- Magnesium: 30 mg
- Sink: 3 mg
- Selen: 50 mikrogram
- Kopper: 0.5 mg
- Fosfor: 200 mg
- Jod: 10 mikrogram
Kilde: Matvaretabellen 2023 og U.S. Department of Agriculture 2023
