Leverpostei, lam – hjemmelaget (2)




  • 500 g okselever
  • 500 g lammekjøttdeig
  • 100 g klaret smør
  • 1 ts alhånde malt
  • 1 ts muskat malt
  • 1 ts korianderfrø malt
  • 3 eggeplommer
  • 1 dl kokosmelk
  • 2 ss cognac


  1. Sett ovnen på 180°C
  2. Sett et stekebrett i ovnen og fyll på med vann til vannbad
  3. Kjør lever og lammekjøttdeig til en fin masse i en kjøkkenmaskin
  4. smelt klaret smør og kjør det inn i deigen
  5. Tilsett resten og kjør alt til en jevn masse
  6. Fyll en silikonbrødform med leverposteideigen
  7. Sett i vannbad på 180°C i en time
  8. ta ut og kjøl ned i 15 minutter

Næringsinnhold pr 100 g, Leverpostei, lam (hjemmelaget)

  • Spiselig del: 100 %
  • Vann: 50 g
  • Kilojoule: 1200 kJ
  • Kilokalorier: 290 kcal
  • Fett: 25 g
  • Mettede fettsyrer: 10 g
  • Trans-umettede fettsyrer: 0 g
  • Cis-enumettede fettsyrer: 10 g
  • Cis-flerumettede fettsyrer: 5 g
  • Omega-3: 0.5 g
  • Omega-6: 4.5 g
  • Kolesterol: 200 mg
  • Karbohydrat uten kostfiber: 2 g
  • Kostfiber: 0 g
  • Sukrose: 0 g
  • Glukose: 0 g
  • Fruktose: 0 g
  • Laktose: 0 g
  • Maltose: 0 g
  • Galaktose: 0 g
  • Stivelse: 0 g
  • Protein: 15 g
  • Salt: 1 g
  • Vitamin A: 8000 mikrogram-RE
  • Retinol: 8000 mikrogram
  • Beta-karoten: 0 mikrogram
  • Vitamin D: 1 mikrogram
  • Vitamin E: 2 mg-ATE
  • Tiamin: 0.2 mg
  • Riboflavin: 1.5 mg
  • Niacin: 10 mg
  • Vitamin B6: 0.5 mg
  • Folat: 100 mikrogram
  • Vitamin B12: 10 mikrogram
  • Vitamin C: 2 mg
  • Kalsium: 20 mg
  • Jern: 6 mg
  • Natrium: 400 mg
  • Kalium: 300 mg
  • Magnesium: 30 mg
  • Sink: 3 mg
  • Selen: 50 mikrogram
  • Kopper: 0.5 mg
  • Fosfor: 200 mg
  • Jod: 10 mikrogram

Kilde: Matvaretabellen 2023 og U.S. Department of Agriculture 2023

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.