
Estragon er et krydder fremstilt av tørkede blader fra planten Artemisia dracunculus. Den vokser vilt i sørlige Europa og i Nord-Amerika. Den formerer seg ved utløpere.
Næringsinnhold Estragon, tørket
Spiselig del 100%
Vann 20 g
Kilojoule 1442 kJ
Kilokalorier 342 kcal
Fett 7,2 g
Mettede fettsyrer 1,9 g
Trans-umettede fettsyrer 0 g
Cis-enumettede fettsyrer 0,5 g
Cis-flerumettede fettsyrer 3,7 g
Omega-3: 2,96 g
Omega-6: 0,74 g
Kolestero 0 mg
Karbohydrat 42,8 g
Stivelse 0 g
Mono- og disakkarider 0 g
Sukker, tilsatt 0 g
Kostfiber 7 g
Protein 22,8 g
Salt 0,2 g
Alkohol 0 g
Vitamin A 210 µg-RE
Retinol 0 µg
Beta-karoten 2520 µg
Vitamin D 0 µg
Vitamin E – mg-ATE
Tiamin 0,25 mg
Riboflavin 1,34 mg
Niacin 9 mg
Vitamin B6: 2,41 mg
Folat 274 µg
Vitamin B12: 0 µg
Vitamin C 50 mg
Kalsium 1139 mg
Jern 32,3 mg
Natrium 62 mg
Kalium 3020 mg
Magnesium 347 mg
Sink 3,9 mg
Selen 4 µg
Kopper 0,68 mg
Fosfor 313 mg
Jod – µg
Kilde: matvaretabellen.no 2023
