Estragon tørket (42,8)

Estragon er et krydder fremstilt av tørkede blader fra planten Artemisia dracunculus. Den vokser vilt i sørlige Europa og i Nord-Amerika. Den formerer seg ved utløpere.

Næringsinnhold Estragon, tørket

Spiselig del 100%

Vann 20 g

Kilojoule 1442 kJ

Kilokalorier 342 kcal

Fett 7,2 g

Mettede fettsyrer 1,9 g

Trans-umettede fettsyrer 0 g

Cis-enumettede fettsyrer 0,5 g

Cis-flerumettede fettsyrer 3,7 g

Omega-3: 2,96 g

Omega-6: 0,74 g

Kolestero 0 mg

Karbohydrat 42,8 g

Stivelse 0 g

Mono- og disakkarider 0 g

Sukker, tilsatt 0 g

Kostfiber 7 g

Protein 22,8 g

Salt 0,2 g

Alkohol 0 g

Vitamin A 210 µg-RE

Retinol 0 µg

Beta-karoten 2520 µg

Vitamin D 0 µg

Vitamin E – mg-ATE

Tiamin 0,25 mg

Riboflavin 1,34 mg

Niacin 9 mg

Vitamin B6: 2,41 mg

Folat 274 µg

Vitamin B12: 0 µg

Vitamin C 50 mg

Kalsium 1139 mg

Jern 32,3 mg

Natrium 62 mg

Kalium 3020 mg

Magnesium 347 mg

Sink 3,9 mg

Selen 4 µg

Kopper 0,68 mg

Fosfor 313 mg

Jod – µg 

Kilde: matvaretabellen.no 2023

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.