Sesam pasta – Tahini (1,8)




Ingredienser:

  • 100 g sesamfrø
  • 1/2 ts salt (kan sløyfes) (ca. 2.5 g)
  • 0,5 dl olivenolje (ca. 45 g)


  1. Rist frøene ien tørr stekepanne til de er gylne
  2. Kjør frøene til mel i en blender
  3. Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen kjører.
  4. Oppevares i beholdere


Hvor lenge du rister frøene, påvirker smaken. Jo mer du rister, jo sterkere smak. Vil du ha en mild sesam pasta, dropper du å riste frøene helt.




Næringsinnhold pr 100 g

Spiselig del: 100 %
Vann: 9 g
Kilojoule: 2612 kJ
Kilokalorier: 633 kcal
Fett: 57.4 g
Mettede fettsyrer: 8.6 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 21.4 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 21.7 g
Omega-3: 0.16 g
Omega-6: 21.5 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 1.8 g
Kostfiber: 11.8 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 20.5 g
Salt: 0.03 g
Vitamin A: 0 mikrogram-RE
Retinol: 0 mikrogram
Beta-karoten: 0 mikrogram
Vitamin D: 0 mikrogram
Vitamin E: 0.25 mg-ATE
Tiamin: 0.79 mg
Riboflavin: 0.25 mg
Niacin: 4.52 mg
Vitamin B6: 0.79 mg
Folat: 97 mikrogram
Vitamin B12: 0 mikrogram
Vitamin C: 0 mg
Kalsium: 975 mg
Jern: 14.6 mg
Natrium: 11 mg
Kalium: 468 mg
Magnesium: 351 mg
Sink: 7.75 mg
Selen: 34.4 mikrogram
Kobber: 4.08 mg
Fosfor: 629 mg
Jod: 0 mikrogram

Kilde: www.2diabetes.no

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.