OPPSKRIFT – HJEMMELAGET – LAVKARBO – lav FODMAP

Ingredienser:
- 100 g sesamfrø
- 1/2 ts salt (kan sløyfes) (ca. 2.5 g)
- 0,5 dl olivenolje (ca. 45 g)

- Rist frøene ien tørr stekepanne til de er gylne
- Kjør frøene til mel i en blender
- Tilsett oljen i en tynn stråle mens maskinen kjører.
- Oppevares i beholdere

Hvor lenge du rister frøene, påvirker smaken. Jo mer du rister, jo sterkere smak. Vil du ha en mild sesam pasta, dropper du å riste frøene helt.


Næringsinnhold pr 100 g
Spiselig del: 100 %
Vann: 9 g
Kilojoule: 2612 kJ
Kilokalorier: 633 kcal
Fett: 57.4 g
Mettede fettsyrer: 8.6 g
Trans-umettede fettsyrer: 0 g
Cis-enumettede fettsyrer: 21.4 g
Cis-flerumettede fettsyrer: 21.7 g
Omega-3: 0.16 g
Omega-6: 21.5 g
Kolesterol: 0 mg
Karbohydrat uten kostfiber: 1.8 g
Kostfiber: 11.8 g
Sukrose: 0 g
Glukose: 0 g
Fruktose: 0 g
Laktose: 0 g
Maltose: 0 g
Galaktose: 0 g
Stivelse: 0 g
Protein: 20.5 g
Salt: 0.03 g
Vitamin A: 0 mikrogram-RE
Retinol: 0 mikrogram
Beta-karoten: 0 mikrogram
Vitamin D: 0 mikrogram
Vitamin E: 0.25 mg-ATE
Tiamin: 0.79 mg
Riboflavin: 0.25 mg
Niacin: 4.52 mg
Vitamin B6: 0.79 mg
Folat: 97 mikrogram
Vitamin B12: 0 mikrogram
Vitamin C: 0 mg
Kalsium: 975 mg
Jern: 14.6 mg
Natrium: 11 mg
Kalium: 468 mg
Magnesium: 351 mg
Sink: 7.75 mg
Selen: 34.4 mikrogram
Kobber: 4.08 mg
Fosfor: 629 mg
Jod: 0 mikrogram
Kilde: www.2diabetes.no
