Piggvar med sitrongress – Plah neung manao




  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 stk grønne chili
  • 3 stk sitrongress
  • 5 stk kaffir limeblader
  • 5 ss fiskesaus
  • 2 bok choi eller 1/2 stk isbergsalat
  • 400 g piggvarfilet
  • 1/2 stk lime
  • 10 blader thai basilikum

  1. Kok opp 5 dl kyllingkraft
  2. Del chili og sitrongress i biter
  3. Ha i chili, sitrongress, limeblader og fiskesaus mens kraften koker opp
  4. Trekk kraften i 10 minutter, og sil av og hell tilbake i kjelen
  5. Legg i store biter av bok choi eller isbergsalat og kok opp
  6. Skru av varmen og legg i piggvarfiletene og dekk med lokk
  7. La fisken trekke i 2 minutter
  8. Ha i limesaft og basilikum og server

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.