Fersk pr stykk

2024 mai pris pr stk: 389,00 kr
Fra leverandøren: Hummeren, eller “havets kardinal” som noen liker å kalle den, er et av våre største krepsdyr og regnes som en delikatesse. Den vokser sakte, 2-3 cm per år, og hunnen blir først kjønnsmoden når den er ca. 23 cm lang. Den trives kun på grunt vann ned mot 40 meters dyp, og vil ha fjell- og steinbunn hvor den kan finne gode gjemmesteder. Kokt hummer brukes aller mest naturell, men den kan gjerne tilberedes som egen rett, kald eller varm. Naturell smaker den godt enten sammen med en godt krydret dressing eller med tradisjonell majones. Beregn én hel hummer per person.
Opprinnelsesland: Canada
Næringsinnhold pr 100 g, Kokt hummer
- Spiselig del: 28 %
- Vann: 84 g
- Kilojoule: 281 kJ
- Kilokalorier: 66 kcal
- Fett: 0,6 g
- Mettede fettsyrer: 0,1 g
- Trans-umettede fettsyrer: 0 g
- Cis-enumettede fettsyrer: 0,2 g
- Cis-flerumettede fettsyrer: 0,2 g
- Omega-3: 0,2 g
- Omega-6: 0 g
- Kolesterol: 93 mg
- Karbohydrat uten kostfiber: 0 g
- Kostfiber: 0 g
- Sukrose: 0 g
- Glukose: 0 g
- Fruktose: 0 g
- Laktose: 0 g
- Maltose: 0 g
- Galaktose: 0 g
- Stivelse: 0 g
- Protein: 15,2 g
- Salt: 1,7 g
- Vitamin A: 0 µg-RE
- Retinol: 0 µg
- Beta-karoten: 0 µg
- Vitamin D: 0 µg
- Vitamin E: 4,3 mg-ATE
- Tiamin: 0,1 mg
- Riboflavin: 0,06 mg
- Niacin: 1,8 mg
- Vitamin B6: 0,21 mg
- Folat: 17 µg
- Vitamin B12: 1 µg
- Vitamin C: 0 mg
- Kalsium: 138 mg
- Jern: 0,7 mg
- Natrium: 680 mg
- Kalium: 116 mg
- Magnesium: 45 mg
- Sink: 4,1 mg
- Selen: 80 µg
- Kopper: 2,2 mg
- Fosfor: 150 mg
- Jod: 350 µg
Kilde: Matvaretabellen og U.S. Department of Agriculture
