Østers – Ferske (0)

Speciales Str 3 pr stykk

Østers Speciales Str 3 pr stykk

2024 mai pris 25,00 kr pr stk

Fra leverandøren: Dette er den klassiske  gigasøsters som dyrkes i Marennes -Oleron ved atlanterhavskysten. Østers klekkes  i elvemunning, flyttes deretter ut i åpent farvann for  så etter 3 til 4 år flyttes i basseng med en saltvannsoppløsning i 3-4 uker som gir den tittelen «fine de claire», samt en fyldigere og rikere smak med mer vegetale smaker som man kaller full munnfølelse. Østers er gjerne noe du serverer til en romantisk aften eller en spesiell anledning. De egner seg som en litt ekstra flott forrett eller en del av et skalldyrfat. Løsne østersen fra skjellet med gaffelen din og hell det i munnen. Godt med for eksempel sitron og tabasco. Til forrett beregner man 1-6 stk pr. person.

Opprinnelsesland: Norge

Næringsinnhold pr 100 g, ferske østers

  • Spiselig del: 10 %
  • Vann: 88 g
  • Kilojoule: 247 kJ
  • Kilokalorier: 59 kcal
  • Fett: 2,4 g
  • Mettede fettsyrer: 0,5 g
  • Trans-umettede fettsyrer: 0 g
  • Cis-enumettede fettsyrer: 0,5 g
  • Cis-flerumettede fettsyrer: 1 g
  • Omega-3: 0,7 g
  • Omega-6: 0,1 g
  • Kolesterol: 50 mg
  • Karbohydrat uten kostfiber: 0 g
  • Kostfiber: 0 g
  • Sukrose: 0 g
  • Glukose: 0 g
  • Fruktose: 0 g
  • Laktose: 0 g
  • Maltose: 0 g
  • Galaktose: 0 g
  • Stivelse: 0 g
  • Protein: 9,3 g
  • Salt: 0,3 g
  • Vitamin A: 38 µg-RE
  • Retinol: 38 µg
  • Beta-karoten: 0 µg
  • Vitamin D: 3,1 µg
  • Vitamin E: 1,1 mg-ATE
  • Tiamin: 0,2 mg
  • Riboflavin: 0,2 mg
  • Niacin: 2 mg
  • Vitamin B6: 0,2 mg
  • Folat: 10 µg
  • Vitamin B12: 14 µg
  • Vitamin C: 0 mg
  • Kalsium: 22 mg
  • Jern: 3,1 mg
  • Natrium: 110 mg
  • Kalium: 265 mg
  • Magnesium: 19 mg
  • Sink: 42 mg
  • Selen: 60 µg
  • Kopper: 0,9 mg
  • Fosfor: 161 mg
  • Jod: 85 µg

Kilde: Matvaretabellen og U.S. Department of Agriculture

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.