ANBEFALT INGREDIENS – LAVKARBO – lav FODMAP

2024 august pris: 383,33 Kr/Kg
Kan kjøpes hos Annis Pølsemakeri eller amoi.no
Fra leverandøren: Vår kjente tørrmodnede hamburger. Lages på avskjær fra tørrmodnet entrecote, t-bein, porterhouse og fersk høyrygg
Tips
Mengdeberegning
1 hamburger per person
Holdbarhet
3 dager i papir, 7 dager i vakuum
Frysevare
Nei
Kan Fryses
Ja
Tilberedning
Temperer burgeren, og salt godt på hver side.
Finn frem en god stekepanne og varm opp til det den klarer. Hvis ovnen din går fra 1-9 skal den stå på 9 ! Hell på litt nøytral olje, vent til det er sikkelig varmt og begynner å ryke litt. Da legger du i burgeren. Den skal steke i 1-2 minutter før du snur den. Gi begge sider av burgeren en skikkelig stekeskorpe! Ta kjøttet ut av pannen å legg i en ildfast form. Sett ovnen på 200 grader form. Sett den inn i ovnen, og stek.
Server burgeren med Sylteagurk, syltet jalapenos. Lag en dressing med hjemmelaget majones eller Hellmans, smaksett med det du liker. Server med litt salat med krisp for å få litt tekstur.
Ingredienser
Høyrygg
Tørrmodnet kjøtt
Næringsinnhold pr 100 g, hamburger tørrmodnet
- Spiselig del: 100 %
- Vann: 55 g
- Kilojoule: 1050 kJ
- Kilokalorier: 250 kcal
- Fett: 20 g
- Mettede fettsyrer: 8 g
- Trans-umettede fettsyrer: 0 g
- Cis-enumettede fettsyrer: 9 g
- Cis-flerumettede fettsyrer: 1 g
- Omega-3: 0,1 g
- Omega-6: 0,9 g
- Kolesterol: 70 mg
- Karbohydrat uten kostfiber: 0 g
- Kostfiber: 0 g
- Sukrose: 0 g
- Glukose: 0 g
- Fruktose: 0 g
- Laktose: 0 g
- Maltose: 0 g
- Galaktose: 0 g
- Stivelse: 0 g
- Protein: 18 g
- Salt: 0,1 g
- Vitamin A: 0 µg-RE
- Retinol: 0 µg
- Beta-karoten: 0 µg
- Vitamin D: 0,1 µg
- Vitamin E: 0,5 mg-ATE
- Tiamin: 0,1 mg
- Riboflavin: 0,2 mg
- Niacin: 4 mg
- Vitamin B6: 0,3 mg
- Folat: 5 µg
- Vitamin B12: 2 µg
- Vitamin C: 0 mg
- Kalsium: 10 mg
- Jern: 2 mg
- Natrium: 60 mg
- Kalium: 300 mg
- Magnesium: 20 mg
- Sink: 4 mg
- Selen: 10 µg
- Kopper: 0,1 mg
- Fosfor: 150 mg
- Jod: 5 µg
Kilde: Matvaretabellen og U.S. Department of Agriculture
