Nepe- og reddiksalat med yoghurtdressing – 2.9 g Karb pr 100 g 🥗

OPPSKRIFT – HJEMMELAGET – LAVKARBO – lav FODMAP – GLUTENFRITT – LAKTOSEFRITT – KORNFRITT – UTEN KUNSTIG SØTNING

En frisk og fargerik salat med neper og reddiker, toppet med en kremet yoghurtdressing og gressløk. Perfekt som tilbehør til grillmat eller fisk.


🧂 Ingrediensliste


🔧 Fremgangsmåte

  1. Rens neper og reddiker og skjær i tynne skiver.
  2. Bland sammen yoghurt, olivenolje og limejuice til dressingen.
  3. Smak til med salt og kvernet pepper.
  4. Legg de skivede grønnsakene lagvis på et fat eller tallerkener.
  5. Drypp over dressing og gressløk.
  6. Server.

🔪 Anbefalt kjøkkenutstyr

skjærefjøl

kniv

bolle

🌍 Opprinnelsesland

Norge 🇳🇴

💡 Tips til servering eller variasjon

Serveringstips

Passer godt til ovnsbakt torsk

Variasjonsforslag

Tilsett litt finhakket dill for ekstra friskhet

Lagringstips

Best når den serveres nylaget, men kan oppbevares i kjøleskap i 1 dag

🧠 Metadata

Tilberedningstid: 15 minutter

Antall porsjoner: 2

Holdbarhet: 1 dag i kjøleskap

• Inneholder: ingen allergener

• Fri for: gluten, laktose, nøtter

Passer til: lavkarbo, keto, vegetarisk, vegansk

🗂️ Kategorisering

Grønnsaksretter

Næringsinnhold per 100 g, Nepe- og reddiksalat med yoghurtdressing

  • Spiselig del: 100 %
  • Vann: 86 g
  • Kilojoule: 120 kJ
  • Kilokalorier: 29 kcal
  • Fett: 2.0 g
    • Mettede fettsyrer: 1.2 g
    • Trans-umettede fettsyrer: 0 g
    • Cis-enumettede fettsyrer: 0.6 g
    • Cis-flerumettede fettsyrer: 0.2 g
    • Omega-3: 0.02 g
    • Omega-6: 0.18 g
  • Kolesterol: 0 mg
  • Karbohydrat uten kostfiber: 2.9 g
    • Sukrose: 1.2 g
    • Glukose: 0.9 g
    • Fruktose: 0.8 g
    • Laktose: 0 g
    • Maltose: 0 g
    • Galaktose: 0 g
    • Stivelse: 0 g
  • Kostfiber: 1.8 g
  • Protein: 0.9 g
  • Salt: 0.2 g
  • Vitamin A: 0.02 mg-RE
    • Retinol: 0 mg
    • Beta-karoten: 0.02 mg
  • Vitamin D: 0 mg
  • Vitamin E: 0.3 mg-ATE
  • Tiamin: 0.04 mg
  • Riboflavin: 0.02 mg
  • Niacin: 0.3 mg
  • Vitamin B6: 0.05 mg
  • Folat: 0.02 mg
  • Vitamin B12: 0 mg
  • Vitamin C: 18 mg
  • Kalsium: 35 mg
  • Jern: 0.3 mg
  • Natrium: 80 mg
  • Kalium: 180 mg
  • Magnesium: 10 mg
  • Sink: 0.2 mg
  • Selen: 0.5 µg
  • Kopper: 0.05 mg
  • Fosfor: 20 mg
  • Jod: 1 µg

Kom gjerne med forslag til forbedring av oppskriftene. Oppskriftene følger stort sett lav FODMAP, lav karbo og lav melkeprotein. Du kan kommentere anonymt eller med fullt navn. Kommentaren blir gjennomgått før publisering.